Wat is pachinko

Als eerste is pachinko een geluks spel. Bij het spel gooi je een muntje in een automaat en draai je aan de knop. Aan de bovenkant komen vervolgens balletjes uitgerold die over een speelbaan bezaaid met spijkers rollen. Ze kunnen door deze spijkers alle kanten op gestuurd worden, het is dus puur geluk waar de balletjes terecht komen.

De balletjes kunnen op 2 verschillende plaatsen terecht komen. In je bakje onderaan of terug in de machine. De balletjes die onderaan in de bak komen mag je vervolgens houden. Vaak kun je deze balletjes inruilen voor een kaartje met daarop het getal van het aantal balletjes dat jij gehaald hebt.

Omdat gokken in Japan verboden is zit er vaak langs een arcade (waar je de pachinko machines veel vindt) een totaal ander winkeltje. Hier kun je dan je kaartje met daar op het aantal balletjes inruilen voor een geld bedrag. Zo proberen veel Japanners toch te gokken.

 

Wat maakt pachinko een geluks spel?

Omdat er geen “Skills” nodig zijn voor het spelen van pachinko is het een puur geluks spel. Je draait aan een knop en daarna is het lot je beste vriend.

 

Hoe kun je van pachinko een vaardigheids spel maken?

Door enkele kleine aanpassingen zou je van pachinko echter een spel kunnen maken waar je daadwerkelijk skills voor nodig hebt. Mijn idee is dat je een soort veer toevoegt waarmee je de balletjes weg kunt schieten. Hierdoor word het een spel van precisie. Iets te hard en de bal gaat over het doel en iets te zacht en hij komt voor het doel.