Pachinko

Pachinko is een spel dat van oorsprong uit Japan komt en beschouwd wordt als een Arcadespel maar wordt vaak als gokspel gezien. Een pachinkomachine lijkt op een verticale flipperkast, maar heeft geen flippers en maakt gebruik van een groot aantal kleine balletjes.

De speler vuurt de balletjes af in de machine, die vervolgens langs pinnen naar beneden vallen. Als de ballen in bepaalde gaten vallen leiden die weer tot een vermeerdering van het aantal ballen. Deze ballen vallen in de gaten door geluk, het heeft dus niks met vaardigheid te maken. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk ballen te vangen. Deze ballen kunnen vervolgens worden ingewisseld voor prijzen.

Skill

Om het spel te veranderen van een geluk naar een spel waar vaardigheden of skills voor nodig zijn ga ik een element toevoegen. Dit element wordt balans. Door een beweegbare schrijf in het spel te plaatsen kan de speler door de schrijf te bewegen de richting van de balletjes beïnvloeden. Zo wordt het een spel waar skill bij nodig is in plaats van een geluks spel. Om de schijf te bewegen zit er een knop onder het scherm. Door aan deze knop te draaien beweegt de schijf. De speler kan proberen om de balletjes op deze schijf te laten ballanceren of de balletjes van richting te laten veranderen.