Exploding kittens

Exploding kittens is een kaartspel wat je tegen elkaar moet spelen. Het doel van het spel is om als als laatste over te blijven. Dit doe je door geen “Exploding kitten” kaart te pakkenv an de stapel. Omdat je tijdens ontworpen is om plezier te hebben is het een perfect spel als je een socialist playertype zou zijn. Er word tijdens het spel namelijk veel gelachen.

De plezier in het spel zit het hem vooral in de gekke kaarten. De kaarten zijn raar ontworpen waardoor ze een comies effect hebben. Dit gepaard met de competitie die er gevoeld word tijdens het spelen maakt dat het een leuk spel is om meerdere keren te spelen.

Mechenics: Een kaart trekken, een kaart spelen, lezen, kaart uitvoeren
Dynamics: kaarten combineren, elkaar uit het spel werken, kaart stelen, in kaarten kijken, een beurt overslaan, combineren van kaarten
aesthetics: Fellowship, Fantasy, competition

Varianten van het spel als serious game

Door de kaarten met explosieve katten ga je af in het spel tenzij er een ‘defuse’-kaart wordt ingezet. Door van het spel een serious game te maken zouden de kattenkaarten vervangen kunnen worden. De kaarten bevatten dan afbeeldingen van sigaretten. Voor de defuse kaarten worden middelen tegen roken gebruikt. Denk hierbij aan E-sigaretten, Nicotinepleisters en steun van anderen in je omgeving.

Hiermee willen wij het stoppen met roken onder de aandacht brengen en meegeven dat roken niet goed is voor de gezondheid.

Een digitale variant van het spel

Enkele voorbeelden van mogelijke speelkaarten

Exploding cards: Sigaretten, sigaren, Pijp, Joint met tabak, Waterpijp, E sigaret, Vrienden die je een sigaret aanbieden, Zwoare vannelle
Defuse cards: Dotteren, Nicotine pleisters op je mond,
Skip:Stap in een vliegtuig, daar mag je niet roken. Op visite in het ziekenhuis.
Normal cards: Bukshag, Klap shag, Rook mevrouw (lingo)
Attack cards: Vrienden die je een sigaret aanbieden
Nope cards: Breek de sigaret, Weiger de sigaret,

Werking digitale spel
Het digitale spel werkt grotendeels hetzelfde als het normale spel. In de digitale versie heb je de mogelijkheid om online tegen andere spelers te spelen. De layout van het mobiele scherm ziet er als volgt uit. [Mobiel scherm layout] Om te zorgen dat een speler niet eindeloos aan de beurt kan blijven, wordt er een timer toegevoegd. hierdoor wordt de speler gedwongen om binnen 1 minuut zijn beurt te spelen.

Animaties
Omdat het spel digitaal is kun je makkelijker animaties toevoegen aan de kaarten die je trekt. Zo wordt het spel aantrekkelijker om te spelen.

Moral support
Aan het spel zou je een challenge kunnen toevoegen waarin je bijhoudt hoe lang je al gestopt bent met roken. Hierin kunnen medespelers jou steunen. Daarnaast is het mogelijk om extra defuse cards te winnen bij het stoppen met roken van een bepaalde tijd.