Als skill element voor het spel Pachinko dacht ik aan vier luchtspuitjes die aan de zijkant van het ‘bord’ zitten. Deze werken een beetje zoals de flippers in een flipperkast. Wanneer je op de rechterknop drukt zal er uit de rechter twee spuitjes lucht komen en voor de linker knop geldt hetzelfde. Deze lucht kan gebruikt worden om de richting van het balletje dat van boven komt te beïnvloeden. Het balletje zal dan een stukje omhoog gaan, en afhankelijk van welke knop je indrukt, ook een stukje naar links of rechts. Ik heb dus voor luchtspuitjes gekozen, maar er is nog iets om uit te kiezen: komt er bij een druk op de knop een vaste hoeveelheid lucht uit of kan je dit ook beïnvloeden? Dat wanneer je langer drukt er meer lucht uitkomt en je dus de richting van de bal nog meer kan beïnvloeden.

Ik denk dat de optie ‘hoe langer hoe meer lucht’ het interessants is en ook het leukst is om mee te spelen. Zo heb je net iets meer invloed dan dat je maar 1 keer op de knop drukt. Als je zelf kan kiezen hoeveel lucht eruit komt kan je tactischer spelen wat het spel leuker maakt omdat je jezelf dan meer kan ontwikkelen.